I slutändan är det priset på cykeln och storleken på din budget som spelar en avgörande roll för valet av cykel. Lite dyrare barncyklar har allt som oftast en något högre prestanda än billigare cyklar, men så länge den är säker att använda är vilken cykel som helst bättre än ingen cykel alls.

Barncyklar för alla plånböcker

Tips till dig som ska köpa barncyklar

Du bör försöka köpa den bästa cykeln du kan få tag på utan att din budget spräcks. Du bör inte bli avskräckt bara för att du inte har råd med de allra dyraste cyklarna i butiken. Tänk ändå på att ha en större portion tålamod med ditt barn när han eller hon lär sig cykla på en cykel som inte är optimal för honom eller henne. Det är nämligen så att cykelns storlek och design ofta kan leda till att barnet får sig svårare att cykla, än att det skulle bero på att barnet inte anstränger sig tillräckligt mycket.

Om du budget är ganska tight bör du överväga att köpa en begagnad barncykel. Ditt barns allra första cykel behöver inte kosta särskilt mycket. Det är bättre att du investerar i bättre barncyklar lite längre upp i åldrarna, när barnet kan cykla och tycker det är roligt att göra det. Tänk också på att barn ganska snabbt växer ifrån sina cyklar, det tar oftast inte mer än ett år eller två. Det du dock inte bör göra är att köpa en alltför stor cykel och räkna med att den med tiden kommer passa barnet bra. Det kommer sannolikt leda till att det tar längre tid för barnet att lära sig cykla, och även att han eller hon inte tycker det är lite roligt att cykla.

Även bredden på cykeln är en viktig faktor för att barnet ska kunna cykla på ett bekvämt sätt. Om pedalerna på cykeln sitter för brett isär, kommer barnet behöva sära på benen för att kunna nå pedalerna, vilket både är obekvämt och gör det mer ansträngande för barnet att cykla. Om pedalerna sitter lite tätare kommer barnet kunna trampa enklare. Ju mindre barnet är, desto viktigare är det att pedalerna sitter tätt.

Barncyklar för alla plånböcker