I egenskap av föräldrar vet vi hur mycket barn älskar sina cyklar. Det går inte att ta miste på det, utan cykeln utgör i många fall en viktig del av våra barndomsminnen. Det är kanske därför vi föräldrar så mycket ser fram emot den dag då vi får ge våra barn deras allra första cykel.

Vi vet också hur svårt det kan vara att välja rätt cykel av alla de barncyklar som finns i cykelhandlarens utbud. Man vet hur man skulle gå tillväga om man skulle köpa en ny cykel åt sig själv. Man skulle kontrollera så man sitter bekvämt på sadeln och kan vidröra marken med fötterna. Man skulle också säkerställa att man kunde trampa i cirkelrörelser på pedalerna utan att benen slår i cykeln, samt att man kan nå cykelstyret utan att behöva sträcka på armarna för mycket och att styret inte sitter för nära sadeln. Sedan skulle man förmodligen hitta en cykel med en färg man tycker om och fundera över vilka tillbehör som bör ingå och vilka man bör köpa till.

Tips kring barncyklar och allt runt omkring

När man väljer mellan olika barncyklar skiljer sig förfarandet inte särskilt mycket åt, bortsett från att ditt barn kanske aldrig tidigare har cyklat förstås. Det gör att det blir en helt ny upplevelse och du vill vara så förberedd för denna upplevelse som du bara kan bli. Detta handlar allt från att hantera barnets förväntningar, rädslor och oro, samt dina egna bekymmer över hur enkelt cykeln är att använda och hur säker den är. I slutändan är vi alla föräldrar och det är vår uppgift att oroa oss, även när vi köper barncyklar.

När vi väl har köpt en cykel till barnet står vi inför nästa utmaning: att lära honom eller henne att cykla. På den här webbplatsen ger vi dig alla råd du kan tänkas behöva kring hur du väljer rätt cykel till ditt barn. Du får den information du behöver för att kunna fatta rätt beslut kring cykelns storlek och passform. Vi går också igenom de flesta av de olika typer av cyklar för barn som finns att välja emellan, samt ger dig råd kring vilken typ av cykel du bör köpa till ditt barn. Vi delar dessutom med oss av våra bästa tips kring hur du lär ditt barn att cykla, samt vilka fallgropar du vill försöka undvika medan du gör just detta.